Svartvit schäfer

inlagd av gingersKommentarer inaktiverade för Svartvit schäfer

Av Ginger Sundin Hallgren

En mycket liten berättelse om schäferhanen Buster som bytte hem. Han hade levt i en familj och arbetat som polishund under okänd tid. Buster hade tyvärr fått cancer och kunde inte ställa upp på det arbetsamma jobbet längre.

När mina föräldrar bodde i Ockelbo 1956 så fick pappa nys om hunden och åkte ner till Stockholm för att köpa honom. Jag hade då inte kommit till världen ännu. Han fick Buster för en ringa peng. Hunden var mycket snäll och social och de fick en bra relation till honom. Han var med på allt de gjorde. Han fick nu inte ett så långt liv, utan fick lämna sin andra familj efter kanske högst ett år. Han kunde inte leva med sin sjukdom längre.

Det här är det enda jag fått veta, men jag ville hylla honom med att visa bilder på Buster, den trogna hunden. Jag har fotograferat av de svartvita bilderna med text under, skrivna av mina föräldrar, men förtydligar under för säkerhets skull, vad det står. Bilderna talar sitt eget språk och jag ville förmedla stämningen och hur glad Buster ändå var.

 

På utflykt med husse

På utflykt med husse 

 

på kafferep

På kafferep

Järnboås

Järnboås

IMG_0252

Sitt vackert!

Sitt vackert!

 

På upptäcktsfärd

På upptäcktsfärd

 

Segraren

Segraren

 

Hoppsan.

Hoppsan.

 

Slåss med tigrar och lejon

Slåss med tigrar och lejon

 

Är jag inte bra fin?

Är jag inte bra fin?

 

På språng

På språng

 

 

Bild utan ord

Bild utan ord

(Bilden av Buster sängliggandes, är dock inte tagen när han är sjuk, utan kom till i ett ögonblick när de ville ha en lite rolig bild. Och vem har inte skojat till det lite ibland…)

 

Den sista bilden

Den sista bilden

Artiklar 2016, Berättelser
Blue Taste Theme created by Jabox
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.