http://online-casino.blog.ca

Hundarna i Helsingborg

inlagd av gingersKommentarer inaktiverade för Hundarna i Helsingborg

Dagens ris går till pensionatet som bara är en förvaringsplats där ingen empati finns…

Av Ginger Sundin Hallgren

Jag såg bilderna på dognews.se häromdagen och blev som alla andra som reagerat på detta, väldigt upprörd. Så här har jag analyserat och tyckt till om bilderna på hundarna.

Den lille korthårige hunden i en stålbur ser så ledsen och rädd ut. Dessutom ligger det en sprayflaska uppe på buren, som utan tvivel, enligt mig används för att tysta hunden när den talar om att den inte vill sitta inspärrad på det viset. Det är inte naturligt för en hund att isoleras så och skapar social stress.

En vit-svart-brunfläckig hund med något blått lindat runt buken ser så deprimerad ut och verkar ha tappat lusten till allt. Det finns inget mjukt att ligga på. Det är farligt att sitta bunden i ett halsband – beroende på vad hunden tar sig för kan det skada eller till och med orsaka en hunds död.

Den lille svarte hunden har ett koppel lindat runt buken, vilket är extremt farligt. Det kan stoppa blodtillförseln till olika organ och även påverka hur hunden andas genom att det tveklöst pressar mot lungorna.

En liten brun-vit terrier kan inte lägga sig ner för att kopplet är för kort.

Den svarta hunden med bruna tassar kan inte heller lägga sig.

Spanieln med s.k. tratt runt huvudet ser bara så vilsen och rädd ut och tycks be om hjälp med blicken.

En rufsig brun, svart och vit mindre hund har också kopplet lindat runt magen och man ser tydligt hur halsbandet drar i hundens hals och andningen påverkas naturligtvis. Den kan omöjligt ligga bekvämt. Jag kan även förstå att stressen tar ut sin rätt när den är tvungen att ligga så här.

Gemensamt är att alla hundarna inte ser glada och tillfreds ut. Jag kan varken se vatten eller matskålar. Ägaren till pensionatet säger att de bara binder upp hundarna så här innan de ska gå ut, det tror jag inte ett ögonblick på. I så fall skulle alla hundarna vara mer alerta och så att säga ”på”. Jag kan inte se några leksaker eller att det finns något som pekar på att man gör någon som helst mental aktivering åt dem. Jag kan inte se att det finns varken kärlek eller något som pekar på att man bryr sig om hur hundarna har det här.

Nej, de ser bara eländiga ut, verkar ledsna och åthutade. Kanske även hotade till att inte röra sig eller få uttrycka sig – helt enkelt hjälplösa. Därav deras tomma blickar och uppgivenhet. De verkar instängda i sig själva. Nästan som om de har tagits som gisslan…

Jag hoppas verkligen att detta ställe stängs ner och att ägaren får förbud i all framtid mot att driva ett företag som innefattar levande djur.

Artiklar 2018, Djurskydd
Blue Taste Theme created by Jabox
Till toppen av sidanTill toppen av sidanCopy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Hit Counter provided by shuttle service to lax