http://online-casino.blog.ca

Ånej, inte nu igen!

inlagd av gingersKommentarer inaktiverade för Ånej, inte nu igen!

Av Ginger Sundin Hallgren

Jag läste på nätet att en viss person ska besöka vårt land i vår. Själv har jag svårt för att ens skriva ut hans namn, eftersom jag inte uppskattar hans handlande gentemot hundar. Jag vill inte göra reklam för honom heller…

Det får räcka med C. M.

Jag citerar två urklipp ur tidningar som är alldeles utmärkta kandidater för att skriva om träning av hundar. De beskriver kärnan så bra. Det första är från tidningen Hundsport, kommer inte ihåg vilket år. Det andra är från Aftonbladet, också okänt årtal, men de är ändå så oerhört tidlösa.  

”Protest

Showen på Hovet i Stockholm genomfördes utan demonstrationer, men i Malmö dagen efter hade en mindre grupp från protestgruppen ”Stoppa Cesar Millan” samlats för att föra fram sina åsikter om dennes metoder.

Gruppens talesman, hundinstruktör Rasmus Andersson, framhöll att:

• Hans analys är ovetenskaplig.

Cesar bygger sitt sätt att arbeta med hundar på studier som gjordes på vargar i fångenskap för 50 år sedan. Dagens forskning visar att studierna helt saknar relevans för relationen människa – hund. Vi menar att vetenskap och etik måste ligga som grund för modern hundträning.

• Hans metoder är oetiska.

Cesar förklarar gärna att han korrigerar, berör eller gör ”som hundmamman”. Det är bara omskrivningar. Cesar slår, elchockar, stryper, sparkar och skrämmer hundar. Det är för oss ofattbart att någon vill göra det här mot en individ som de har valt att dela sitt liv med. Att ha hund är något de allra flesta gör för att det är roligt, varför då förstöra det roliga genom att ständigt bråka med sin vän?

• Hans sätt att arbeta är farliga.

Genom att bestraffa en hund för att den morrar tar man bort hundens möjlighet att säga ifrån på ett fredligt sätt. Om hunden blir tillräckligt pressad är risken överhängande att den biter på allvar istället för att morra, skälla eller snappa i luften. Hundar som bestraffas för att de morrar eller vaktar föremål blir tickande bomber.

• Det finns så mycket bättre sätt.

Istället för att bestraffa och trycka ner hundarna väljer vi att uppmärksamma det som de gör rätt. Vi talar om för dem precis vad de gör rätt och motiverar dem att vilja jobba tillsammans med oss istället för i konflikt. Det är effektivare, säkrare och så mycket roligare för alla inblandade!”

Nr två, ”Forskare dömer ut hundtränare

LONDON. Hundtränare på tv har ofta hårda metoder som går ut på att dominera hunden.

Nu säger brittiska forskare att de bryska idéerna kan öka aggressiviteten hos hundarna och göra mer skada än nytta.

Rachel Casey vid Bristols Universitet menar att det är en myt att hundar hela tiden försöker dominera en grupp vare sig det är människor eller andra djur. Om matte eller husse ständigt försöker sätta hunden på plats kan det leda till att hunden blir rädd och aggressiv, skriver Daily Telegraph.

Karin Östman”

Så här gör vår Macho när han har hört talas om mannen ifråga…

Jag uppskattar dessa texter…

Artiklar 2017, Djurskydd
Blue Taste Theme created by Jabox
Till toppen av sidanTill toppen av sidanCopy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Hit Counter provided by shuttle service to lax